* Activiteiten 2024 *


Tijdens de evenementen en open tuindagen
is de tuin gratis te bezichtigen en zijn we
ook dan geopend van 10:00 tot 17:00 uur


We organiseren in 2024 vijf evenementen:

6 en 7 april:    "Lentekriebels"

Onze jaarlijkse opening op het 1e weekend van april!

Na hun winterslaap komen de sapstromen van de vroege bloeiers weer een beetje op gang. Daar willen we natuurlijk niets van missen! In de tuin zeer veel bolgewassen in bloei tussen Helleborus orientalis hybriden en andere vroege bos en schaduwplanten. Een aankondiging én gezellige start van een nieuw tuinseizoen!
meer informatie over voorjaarsbloeiers en "Lentekriebels"

15 en 16 juni:  "Biologische Vaste Planten Dagen"

Duurzame tuinjuwelen zonder gif & kunstgrepen royaal op voorraad!

Vaste planten als grootste en meest dynamische plantengroep in de tuin die we tijdens deze dagen extra in het zonnetje zetten. Nu vooral ook meer aandacht voor onze zonder chemie gekweekte planten uit eigen tuin en hun eenvoudige ecologische toepassing in de tuin. Naast noviteiten en goede eigen selecties hebben we vooral ook veel betrouwbare en taaie oudgedienden die bijzonder goed presteren in ons lastige klimaat. Extra aandacht dus voor deze “biologische plantaardige hoekstenen” die eigenlijk in geen tuin mogen ontbreken!
meer informatie over vaste planten en de "Biologische Vaste Plantendagen"

22 en 23 juni:  "Keramiek in de Tuin"

In onze tuin veel raku gestookte keramiek tussen de plantjes!

Elk jaar besteden we eind juni extra aandacht aan de toepassing van keramiek in de tuin. Tussen onze duurzame “plantaardige hoekstenen” in de tuin exposeren we nu dus ook andere onverwoestbare "stenen". Samen vormen ze een geweldig mooie combinatie. De Raku stook demonstraties gaan dit keer helaas niet door maar worden verplaatst naar het Heleniumfestival op 17 en 18 augustus
meer informatie over "Keramiek in de Tuin"

17 en 18 augustus:    "Heleniumfestival"

Een tuin vol bloeiende Heleniums zet zichzelf in het zonnetje!

Elk jaar kijken we weer uit naar dit ultieme bloemenfeest. Meer dan 80 verschillende "ouderwetse" doch vrolijke en oersterke tuinjuwelen staan dan massaal te bloeien in onze uitbundige borders tussen andere schoonheden. Om de feestvreugde nog wat te verhogen komen Anneke en Frans Gebert op de beide dagen Raku stoken. Naast een imposante bloemenzee in de tuin dus ook veel Raku gestookte keramiek op het erf. Samen staan ze garant voor een oogstrelende overdaad die gelukkig niet schaadt!
Tijdens het "Heleniumfestival" is onze tuin gratis te bezichtigen!
meer informatie over Helenium en het "Heleniumfestival"

14 en 15 september:    "Grassendagen"

Onze tuin één groot pluimenfeest!

Vanwege hun luchtige gracieusheid zouden we de siergrassen niet meteen de ruggengraat van de border willen noemen maar ze zijn het vaak wél. Vandaar dat we extra aandacht besteden aan het toepassen van deze juwelen en dan vooral in combinatie met vaste planten. In onze tuin is het effect onmiskenbaar. Genieten van fraaie laatbloeiers in een zee van wuivende zilveren halmen die tot ver in de winter de tuin sieren!
Tijdens de "Grassendagen" is onze tuin gratis te bezichtigen!
meer informatie over siergrassen en de "Grassendagen"We doen in 2024 mee met de volgende open tuindagen:

27 april:    "Voorjaarstuinenmarathon"

Open tuindagen van stichting "Het Tuinpad Op".

De Voorjaarstuinenmarathon is op zaterdag 27 en zondag 28 april. Wij doen alleen op zaterdag 27 april mee en zijn zondag 28 april dus gesloten! Prille lentesferen in verschillende tuinen met vrolijke vroege voorjaarsbloeiers tussen fris ontluikend lentegroen. Diverse tuinen in Groningen, Drenthe en het aangrenzende noordwest Duitsland openen de tuindeuren. Meer informatie over de deelnemende tuinen tijdens de Voorjaarstuinenmarathon vindt u t.z.t. op de volgende site:
www.hettuinpadop.nl

1 juni:    "Velt-ecotuindagen"    

Ecologische open tuindagen van "Velt" in Nederland en België.

De "Ecotuindagen" zijn op zaterdag 1 en zondag 2 juni. Wij doen alleen op zaterdag 1 juni mee en zijn zondag 2 juni dus gesloten! Deze dagen zijn een initiatief van de Belgisch-Nederlandse ecologische (moes)tuinvereniging Velt. In geheel Nederland en België openen ruim 190 ecologisch beheerde tuinen gratis de tuindeuren. Ontdek en ervaar wat in moestuinen en boomgaarden maar ook in sier- en stadstuinen zonder gif en kunstmest mogelijk is. Meer informatie over deelnemende ecotuinen en Velt kunt u vinden op de volgende site:
velt ecotuindagen

15 en 16 juni:    "Open Tuinen Dagen"    

Landelijke open tuindagen van "Groei & Bloei".

De genoemde datum is die van de “Open Tuinen Dagen” van Groei & Bloei door heel Nederland die steeds plaatsvindt op het 3e weekend van juni. Meer informatie over deelnemende tuinen tijdens de landelijke dagen in de regio Winschoten vindt u op:
winschoten.groei.nl

22 en 23 juni:    "Zomertuinenmarathon"    

Open tuindagen van stichting "Het Tuinpad Op".

De Zomertuinenmarathon bestaat uit 2 weekenden. Op 24 en 25 juni zijn de tuinen in de provincies Groningen én Drenthe open en op 17 en 18 juni zijn diverse tuinen in noord-west Duitsland aan de beurt. Meer informatie over de deelnemende tuinen tijdens de Zomertuinenmarathon kunt u vinden op de volgende site:
www.hettuinpadop.nl

17 en 18 augustus:    "Open Tuinen Estafette"    

Open tuindagen van "Groei & Bloei" in de regio Winschoten.

Tijdens dit weekend kunt u diverse tuinen bezoeken van deelnemende Groei & Bloei leden in de regio Winschoten. Alle tuinen zijn gratis te bezichtigen en dat geldt dus ook voor onze tuin!
De "Open Tuinen Estafette" is overigens een initiatief van Groei & Bloei in de provincie Groningen met meerdere open tuinen weekenden waarbij steeds een andere regio aan de beurt is.
Jaarlijks wordt in het voorjaar de gratis Groei & Bloei "Open Tuinen Estafette" gids uitgegeven met alle informatie over de deelnemende tuinen plus een handig overzicht wanneer welke regio aan de beurt is en wie er dan precies meedoen tijdens het bijbehorende weekend. Na het uitkomen van deze gids is deze ook bij ons verkijgbaar. Alle gegevens zijn t.z.t. echter ook te vinden op de volgende website waar u de gids ook als PDF file kunt downloaden:
www.opentuinenestafettegroningen.nl

5 en 6 oktober:    "Herfsttuinenmarathon"    

Open tuindagen van stichting "Het Tuinpad Op".

Diverse open tuinen in een schitterende volmaakte najaarstooi met wuivend zilver van siergrassen tussen asters en andere laatbloeiers naast bomen en struiken met fraai verkleurende herfstbladeren en vruchten. De Herfsttuinenmarathon is tevens het laatste weekend dat we nog geopend zijn. Tijdens de "Herfsttuinenmarathon" is onze tuin gratis te bezichtigen!

Na zondag 6 oktober zijn tuin en kwekerij dus gesloten!
In 2025 gaan we weer open met "Lentekriebels" op 5 en 6 april.
Meer informatie over de deelnemende tuinen tijdens de Herfsttuinenmarathon vindt u t.z.t. op de volgende site:
www.hettuinpadop.nlTerug naar boven