* Activiteiten 2019 *


Altijd, dus ook tijdens onze evenementen & open tuindagen
zijn we open van 09:00 tot 17:00 uur en is het vrij entree!


We organiseren in 2019 vier evenementen:

16 en 17 maart:    "Lentekriebels"

Onze jaarlijkse opening op het 3e weekend van maart!

Na hun winterslaap komen de sapstromen van de vroege bloeiers weer een beetje op gang. Daar willen we natuurlijk niets van missen! In de tuin zeer veel bolgewassen in bloei tussen Helleborus orientalis hybriden en andere vroege bos en schaduwplanten. Een aankondiging én gezellige start van een nieuw tuinseizoen!
meer informatie over voorjaarsbloeiers en "Lentekriebels"

29 en 30 juni:    "Vaste Plantendagen"

Onze themadagen rond vaste planten!

De grootste en meest dynamische plantengroep in de tuin die we tijdens deze dagen daarom eens extra in het zonnetje zetten. Naast noviteiten en goede eigen selecties ook veel betrouwbare en taaie oudgedienden. Samen vormen ze de “plantaardige hoekstenen” van onze borders en mogen dus eigenlijk in geen enkele tuin ontbreken!
meer informatie over vaste planten en de "Vaste Plantendagen"

10 en 11 augustus:    "Heleniumfestival"

Onze tuin vol Heleniums in het zonnetje!

Als houder van de Nederlandse Planten Collectie Helenium kijken we elk jaar weer uit naar dit ultieme bloemenfeest. Meer dan 100 verschillende "ouderwetse" doch vrolijke en oersterke tuinjuwelen staan dan massaal te bloeien in onze uitbundige borders tussen andere schoonheden. Werkelijk een oogstrelende overdaad die gelukkig niet schaadt!
meer informatie over Helenium en het "Heleniumfestival"

14 en 15 september:    "Grassendagen"

Onze tuin één groot pluimenfeest!

Vanwege hun luchtige gracieusheid zouden we de siergrassen niet meteen de ruggengraat van de border willen noemen maar ze zijn het vaak wél. Vandaar dat we extra aandacht besteden aan het toepassen van deze juwelen en dan vooral in combinatie met vaste planten. In onze tuin is het effect onmiskenbaar. Genieten van fraaie laatbloeiers in een zee van wuivende zilveren halmen die tot ver in de winter de tuin sieren!
meer informatie over siergrassen en de "Grassendagen"

LET OP!!: In 2020 organiseren we "Lentekriebels" op 4 en 5 april van 10:00 tot 17:00 uur!We doen in 2019 mee met de volgende Open Tuinen Dagen:

27 april:    "Voorjaars Tuinen Marathon"

Open tuindagen van stichting "Het Tuinpad Op".

De Voorjaars Tuinen Marathon is op zaterdag 27 en zondag 28 april. Wij doen echter alleen op zaterdag 27 april mee en zijn zondag 28 april dus gesloten! Prille lentesferen in verschillende tuinen met vrolijke vroege voorjaarsbloeiers tussen fris ontluikend lentegroen. Diverse tuinen in Groningen, Drenthe en het aangrenzende noordwest Duitsland openen de tuindeuren. Meer informatie over de deelnemende tuinen tijdens de Voorjaars Tuinen Marathon vindt u t.z.t. op de volgende site:
www.hettuinpadop.nl

1 juni:    "Velt-ecotuindagen"

Ecologische open tuindagen van "Velt" in Nederland en België.

De "Ecotuindagen" zijn op zaterdag 1 en zondag 2 juni. Wij doen echter alleen op zaterdag 1 juni mee en zijn zondag 2 juni dus gesloten! Deze dagen zijn een initiatief van de Belgisch-Nederlandse ecologische (moes)tuinvereniging Velt. In geheel Nederland en België openen ruim 190 ecologisch beheerde tuinen gratis de tuindeuren. Ontdek en ervaar wat in moestuinen en boomgaarden maar ook in sier- en stadstuinen zonder gif en kunstmest mogelijk is. Meer informatie over deelnemende ecotuinen en Velt kunt u vinden op de volgende site:
velt ecotuindagen

8, 9 en 10 juni:    "Open Tuinen Estafette"

Provinciale open tuindagen van "Groei & Bloei".

In 2019 vanwege Pinksteren ook op maandag open! De "Open Tuinen Estafette" is een initiatief van Groei & Bloei in de provincie Groningen met meerdere weekenden verdeeld over de diverse afdelingen. Genoemde datum is het open tuinweekend van Groei & Bloei afd. Winschoten. In het voorjaar verschijnt een speciale gids over deze Open Tuinen Estafette. Meer informatie over alle deelnemende tuinen in de diverse regio's van Groei & Bloei kunt u ook vinden op de volgende site:
www.opentuinenestafettegroningen.nl

15 en 16 juni:    "Open Tuinen Dagen"

Landelijke open tuindagen van "Groei & Bloei".

De genoemde datum is die van de “Open Tuinen Dagen” van Groei & Bloei door heel Nederland die steeds plaatsvindt op het 3e weekend van juni. Daarnaast wordt binnen de provincie Groningen de “Open Tuinen Estafette” gehouden, zie hierboven. Meer informatie over deelnemende tuinen tijdens de landelijke dagen in de regio Winschoten vindt u op:
winschoten.groei.nl

21 t/m 30 juni:    "Westerwolde Rijgt"

Tien dagen tuinen & kunst in Westerwolde.

Het ludieke streekgebonden evenement "Westerwolde Rijgt" heeft inmiddels landelijke bekendheid. Tijdens deze tiendaagse manifestatie brengen vooral veel tuinen maar ook andere locaties door geheel Westerwolde een bijzonder indrukwekkend tuin en kunst programma.
t.z.t. meer over "Westerwolde Rijgt", ons programma en de regio Westerwolde

22 en 23 juni:    "Zomer Tuinen Marathon"

Open tuindagen van stichting "Het Tuinpad Op".

De Zomer Tuinen Marathon bestaat uit 2 weekenden! Op 22 en 23 juni zijn de tuinen in de provincies Groningen én Drenthe open en op 15 en 16 juni zijn diverse tuinen in noord-west Duitsland aan de beurt. Meer informatie over de deelnemende tuinen tijdens de Zomer Tuinen Marathon kunt u vinden op de volgende site:
www.hettuinpadop.nl

5 en 6 oktober:    "Herfst Tuinen Marathon"

Open tuindagen van stichting "Het Tuinpad Op".

Diverse open tuinen in een schitterende volmaakte najaarstooi met wuivend zilver van siergrassen tussen asters en andere laatbloeiers naast bomen en struiken met fraai verkleurende herfstbladeren en vruchten. De Herfst Tuinen Marathon is tevens het laatste weekend dat we nog geopend zijn. Na zondag 6 oktober zijn tuin en kwekerij dus gesloten! In 2020 gaan we dan weer open met "Lentekriebels" op 4 en 5 april van 10:00 tot 17:00 uur! Meer informatie over de deelnemende tuinen tijdens de Marathon vindt u t.z.t. op de volgende site:
www.hettuinpadop.nlTerug naar boven