Welkom op de website van Kwekerij Jacobs

Biologische kwekerij van vaste planten en siergrassen met 6000 m2 open tuin

* TUIN & KWEKERIJ ZIJN OPEN *
van woensdag t/m zaterdag
10.00 - 17.00 uur


* MEDEDELINGEN & AANKONDIGINGEN *

De "Open Tuinen Estafette" van Groei & Bloei

Er is nog één regio aan de beurt waarbij u nog diverse tuinen kunt bezichtigen tijdens het laatste open tuinen Estafette weekend van Groei & Bloei in de Provincie Groningen. Op za 20 en zo 21 augustus sluit de afdeling Stadskanaal het Estafette seizoen af. In de bijbehorende "Open Tuinen Estafette" gids staan niet alleen de diverse regio's aangegeven maar ook welke tuinen er dan meedoen plus een omschrijving van deze tuinen. De gids bevat ook een duidelijk overzicht wie wanneer open is en deze middenpagina is ook als aparte flyer uitgegeven. Best handig want niet iedereen is beide dagen geopend!
Gids en flyer zijn op onze kwekerij gratis verkrijgbaar.
De Estafettedagen van Groei en Bloei zijn van 10.00 tot 17.00 uur. Entree overal gratis!
Een overzicht met deelnemende tuinen in de betreffende regio's kunt u ook hier vinden.

"Grassendagen" op za 17 & zo 18 september

Binnenkort vieren we weer ons jaarlijks terugkerende pluimenfeest. Na het Heleniumfestival komt de nazomer pas goed op gang en zien we steeds meer zilveren halmen boven de zee van asters en andere laatbloeiende planten verschijnen. Onze tuin is in de nazomer- en herfststand een ware lust voor het oog en veel bezoekers verbazen zich over de enorme hoeveelheid nog zeer rijk bloeiende planten. Koffie of thee met wat lekkers staan tegen een kleine vergoeding weer voor u klaar. Graag willen we u dan ook weer van harte uitnodigen om te komen genieten van een nazomertuin in optima forma!

"Herfsttuinenmarathon" op za 1 & zo 2 oktober

Het jaarlijks terugkerende open tuinen evenement van de stichting "Het Tuinpad Op". In de provincies Groningen en Drenthe plus het aangrenzende Niedersachsen openen een aantal tuinen de tuindeuren waarbij u kunt genieten van fraaie herfstkleuren. En ook dan staan hier natuurlijk koffie of thee met wat lekkers weer voor u klaar tegen een kleine vergoeding waarbij we u ook graag weer willen uitnodigen om te komen genieten van zinderende herfsttuinen! Meer informatie over de Herfsttuinenmarathon kunt u hier vinden. Met dit weekend sluiten we overigens ook ons tuinseizoen voor dit jaar weer af. Vanaf maandag 3 oktober zijn we dus écht gesloten!
In 2023 gaan we weer open met "Lentekriebels" op za 1 en zo 2 april

Vanaf 1 juli 2023 gaan we entree heffen voor de tuin

Een bezoek aan onze tuin en kwekerij is altijd vrij geweest van entree. Met ingang van 2023 gaan we dat echter veranderen. Na afloop van dit seizoen willen we tuin en kwekerij als "aparte afdelingen" van elkaar losmaken waarbij de "kwekerijafdeling" het gehele seizoen gratis toegankelijk blijft.
Voor de "tuinafdeling" gaan we echter met ingang van 2023 jaarlijks vanaf 1 juli entree vragen en dit geldt voor al onze bezoekers! Onze tuin blijft dus tot eind juni voor iedereen gratis toegankelijk!
Vanaf 1-7-2023 gaat een bezoek aan de tuin € 3,50 pp kosten. Om onze planten kopende bezoekers tegemoet te komen, krijgen die het gehele seizoen voor elke bestede € 50,- één gratis toegangsbewijs.
Meer informatie voor tuingroepen & bussen t.z.t. in het linkermenu onder "Tuingroepen".

De kwekerij in het prille voorjaar


Lentekriebels!


Zomerse sferen


Heleniumfestival in tuin en kwekerij!


Pluimenfeest met asters in de herfst


Zonsondergang in de winter

Terug naar boven