* Kwekerij *

Ontstaan:

Onze kwekerij is ontstaan uit de hobby’s natuur, tuinieren en planten verzamelen. De natuur heeft ons altijd geboeid en nog doet dat nog steeds. Tuinieren was vooral moestuinieren en planten verzamelen betrof vooral heemplanten wat later is verschoven naar vaste planten en siergrassen. Bovendien bestond de behoefte om een eigen bedrijfje te hebben. Op 1 mei 2001 zag Kwekerij Jacobs als zelfstandige kwekerij van vaste planten en siergrassen het levenslicht.


Locatie:

De kwekerij is gelegen in het buitengebied van het landelijke Oost-Groningen. Hier zijn rust en ruimte nog ruim voorhanden wat u tijdens een bezoek aan den lijve kunt ondervinden. Hoe u ons kunt vinden staat aangegeven in het linkermenu bij “Route”.

De Kwekerij:

De verkoopafdeling van de kwekerij ligt direct achter de kas waar de planten staan uitgestald in plantkisten. Er is geen logische ordening, wel een lijst met wat er te vinden is.


Bij elke soort staat een korte beschrijving met wat basisgegevens. Meestal zijn we wel in de buurt voor het beantwoorden van vragen of het geven van advies. Doet u dat gerust, we praten graag over onze planten.

Op de kwekerij werken wij met een zelfbedieningssysteem. Etiketten en potloden liggen klaar zodat u zelf uw planten van naam en eventueel gegevens kunt voorzien. Bij de verkoop afdeling staan lege plantkisten die u kunt gebruiken als verzamelkist.
Het plantmateriaal:

Alle planten worden daadwerkelijk door ons zelf gekweekt. Er worden geen stekjes ingekocht en ook geen planten van de veiling. Wij zijn een kwekerij, geen handelsmaatschappij! Het uitgangsmateriaal wordt betrokken van collega kwekers binnen Europa en eerst ter observatie uitgeplant in onze moerborders.


Bij gebleken geschiktheid worden de nieuwe planten eventueel opgenomen in het assortiment van de Kwekerij. Onze voorkeur gaat uit naar het kweken van een brede collectie betrouwbare vaste planten en siergrassen.
Gezien de bewerkelijkheid van zo'n assortiment zal het per soort meestal om vrij kleine aantallen gaan.

Wij raden u aan om dan ook regelmatig even te komen snuffelen.
Eigen winningen:

Naast het vermeerderen van planten willen we aandacht besteden aan het ontwikkelen van nieuwe soorten. Op beperkte schaal wordt gezocht naar nieuwe planten met andere of betere eigenschappen dan het bestaande assortiment. Hieronder twee nieuwe selecties van eigen bodem!

Helenium "Beatrice"


Miscanthus sinensis
"Braune Fontäne"

Vooral meer stevigheid, ontbrekende kleuren en lagere of juist hogere exemplaren van bestaande soorten en cultivars hebben onze aandacht. Een goede winterhardheid vinden we verder erg belangrijk. Een aantal van deze eigen selecties hebben we ook al in de verkoop.
 

 

Een paar tips over uw aanschaf:

Als u op een warme zomerdag nog ver moet reizen is het verstandig om bepaalde planten te dompelen. Dit kan bij de kas in een eiken ton.

Vooral bij droog plantweer dient u de planten in pot erg goed nat te maken door ze te dompelen alvorens deze uit te planten.
Bepaalde planten die laat in het seizoen gekocht worden kunnen maar beter niet meer in de volle grond uitgeplant worden vanwege een vergroot risico van stukvriezen van de wortelkluit door een te ondiep wortelstelsel. De overlevingskansen zijn aanmerkelijk groter in een koude kas of platte bak. Voor die soorten waarop dit van toepassing is wordt dit door ons gemeld.


Garantie:

Omdat wij geen controle hebben op wat er met gekochte planten gebeurt, kunnen wij geen garantie geven op het plantmateriaal. Wel horen wij het graag als er iets is misgegaan met ons product!


Leveringsvoorwaarden:

Alle prijzen zijn inclusief 9% BTW en gelden vanaf kwekerij. Wij accepteren slechts contante betalingen.
U kunt bij ons niet pinnen!

Gezien onze scherpe prijzen geven we geen kwantumkorting.
Ten slotte een paar huisregels:

Bij de kwekerij is een parkeerplaats. Omdat we aan een doodlopende weg wonen kan het noodzakelijk zijn dat u de auto moet keren. Doe dat vooral bij ons. Graag houden we u en onze buren te vriend.

Kinderen zijn welkom onder begeleiding.

Honden zijn niet toegestaan in tuin en kwekerij.
Terug naar boven