* Open Tuinen in de Regio *

* Open tuinen in de regio *

Stonefarm
De "Stonefarm" van Tinus en Anna Scheltens is van verre te herkennen aan de enorme hoeveelheid zwerfkeien waarmee ook meteen de naam Stonefarm is verklaard. Tuin en stenenverzameling zijn het resultaat van jarenlang verzamelen, planten, herschikken enzovoort. De tuin ligt tussen Stadskanaal en Onstwedde en is 2 hectare groot.

Acht is meer dan duizend
"Acht is meer dan duizend" van Berend en Sannie van der Heide-Dingemanse is in meer dan 25 jaar uitgebouwd tot een bijzondere kijktuin met 7 "tuinkamers". Er is een kwekerijtuin, het Ronde tuintje, de Gazontuin, de Bielzentuin, de Vijvertuin, de Kruidentuin en de Regenbaktuin. Achter in de tuin staan fruitbomen en struiken met bessen, frambozen en bramen. Van de oogst wordt wijn gemaakt die bezoekers kunnen proeven. De tuin ligt tussen Onstwedde en het gehucht Harpel en is 3500 m2 groot.

"Stonefarm" en "Acht is meer dan duizend" liggen niet ver van elkaar,
u kunt beide tuinen dus gemakkelijk op één dag bezoeken!


De Houtstek
"De Houtstek" is een ecologisch beheerde tuin van Ed en Thea van der Hout die het leuk vinden om hun tuinplezier met anderen te delen via hun site maar vooral ook door het openstellen van de tuin. Binnen de aanwezige structuur van bomen en hagen is rond het ruim honderd jaar oude arbeidershuisje een verrassende tuin ontstaan met een natuurlijke uitstraling. Er zijn veel soorten vaste planten, heemplanten en rozen, golvende borders, een bostuin en een vijver. Vogels, vlinders en bijen voelen zich hier thuis. Verspreid over de tuin zijn verschillende zitjes in zon en schaduw om van de tuin en het uitzicht op het landschap te genieten. De tuin grenst aan het mooie "Westerwolde" en ligt net buiten Blijham. Er wordt op 5500m2 op een natuurlijke wijze getuinierd zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest.

Jan Wilde een Tuin
"Jan Wilde een Tuin" is een gevarieerde en kleurrijke natuurlijke tuin die ruimte biedt aan een bostuin met schaduwplanten, een elfenbos met veel soorten elfenbloemen, een uitbundige siertuin vol kleur, een natuurlijke vijver en een kruidentuin. Slingerend over de paadjes voel je je al snel één met de planten en hier en daar kom je een verscholen of een juist heel opvallend kunstwerk tegen. In de tuin staan een aantal bankjes zodat je alles rustig kunt bekijken. In deze 8000 m2 grote tuin ten zuiden van Westerlee wordt zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest op een natuurlijke wijze getuinierd waarbij alles wordt hergebruikt.Wubsbos
"Wubsbos" is niet echt ontworpen maar geleidelijk ontstaan binnen een opmerkelijk hoogteverschil terplekke in combinatie met een fraai bomenbestand. De routes die werden gelopen werden simpelweg tot pad gepromoveerd. Het streven is een natuurlijk ogende tuin, alsof planten zelf hun plaatsje hebben uitgezocht. Sommige hebben dat ook en mogen, omdat ze zo hun best hebben gedaan, daar dan wel een tijdje blijven staan. Bij het huis zijn borders en pergola’s en er is een kleine vijver. Grenzend aan het park is er een mix van struiken en bodembedekkers met in het voorjaar vooral daar veel sneeuwklokjes en stinsenplanten. Zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest wordt in deze tuin in het centrum van Winschoten op 1700 m2 getuinierd.

Zowel "De Houtstek" alsook "Jan Wilde een Tuin" en het "Wubsbos" liggen niet ver van elkaar,
ze vormen gezamelijk een leuke combinatie voor een bezoek!


Terug naar boven