* Tuingroepen *


Met de tuinclub op stap naar Kwekerij Jacobs

Tuingroepen zijn van harte welkom in onze tuin en kwekerij. Een bezoek is alleen mogelijk tijdens de openingstijden. Een afspraak maken is niet noodzakelijk maar we stellen het erg op prijs als het vooraf wordt gemeld.
Buiten onze vaste openingstijden zijn er een aantal extra open dagen vanwege onze evenementen en open tuindagen. Deze extra open dagen kunt u vinden in het linkermenu onder "activiteiten."
Verder verzorgen wij geen rondleidingen. Bij aankomst is er een welkomswoord en wordt er uitleg gegeven over tuin en kwekerij waarna de bezoekers vrij kunnen ronddwalen.

Naast de mogelijkheid voor een geheel vrijblijvend bezoek zonder afspraak, willen we tuingroepen graag een aantal extra's aanbieden.

Met of zonder koffie & koek

De volgende "arrangementen" zijn mogelijk:

A) Het basis "arrangement" wat feitelijk geen arrangement is maar een gewoon bezoek zonder verder iets extra's.

B) We ontvangen u met koffie en/of thee met iets lekkers en na een korte introductie over onze kwekerij en tuin kunt u naar hartelust hierin vrij ronddwalen. Wij rekenen hiervoor € 2,50 per persoon.

Reserveren

Alle extra's voor een bezoek zijn slechts mogelijk na reservering bij voorkeur via E-mail: info@kwekerijjacobs.nl   Maar u kunt ons uiteraard ook bellen voor reservering en informatie: 0597-541543 Tijdens de openingstijden zijn we meestal wel bereikbaar. Een afspraak maken voor een bezoek zonder extra's is dus niet noodzakelijk maar we stellen het erg op prijs als het vooraf toch even wordt gemeld.

Een bezoek aan ons combineren met tuinen en andere bezienswaardigheden in de regio

Onze kwekerij met open tuin is gelegen in het mooie landelijke Westerwolde, een lieflijk en kleinschalig Drents aandoend landschap met bossen en beekdalen in het zuidoosten van Groningen. Het gebied bezit een opvallend groot aantal interessante open tuinen en andere bezienswaardigheden.

Bij "Open tuinen in de regio" in het linkermenu vindt u een aantal bezienswaardige tuinen met alle gegevens hier in de buurt.

De grensoverschrijdende stichting "Het Tuinpad Op" geeft een uitgebreide tuinengids uit met 150 open tuinen in geheel Groningen en Drenthe maar ook het aangrenzende Niedersachsen in noordwest Duitsland. De tuinengids is te bestellen via de website van "Het Tuinpad Op": www.hettuinpadop.nl  

Andere bezienswaardigheden zijn er volop. Naast het innemende landschap zijn er interessante hoogtepunten zoals de vesting Bourtange en het klooster in ter Apel. Eventueel kunnen wij u hierover wat informeren maar voor uitgebreide informatie is er natuurlijk het toerist info punt te Stadskanaal: www.westerwolde.groningen.nl  

Een belangrijke tip!

Bij het bezoeken van vooral meerdere tuinen of bezienswaardigheden op één dag, is het verstandig er rekening mee te houden dat de meeste tuingroepen hier ongeveer 2 uur nodig hebben om rustig onze tuin en kwekerij te kunnen bezichtigen. Het is voor een ieder erg prettig als er dus voldoende tijd voor elk bezoek ingepland wordt. Houdt u daarbij ook rekening met onze openingstijden, wij gaan om 17:00 uur dicht!

Overige informatie

Voor groepen die met auto's komen, is er voldoende parkeer gelegenheid bij de kwekerij. Autobussen en touringcars moeten echter halverwege de 5e Dalweg de bus parkeren aan de rechterzijde van de betonkruising waar wenden & keren ook zeer goed mogelijk is. Rechtdoor gaat de betonweg over in een puinlaan met een zeer dun laagje asfalt en is het nog zo'n 100 meter lopen naar de kwekerij. De bus kan en mag dus helaas niet bij de kwekerij komen!

Op de kwekerij is een bezoekerstoilet aanwezig.

Terug naar boven